Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

Collectieve inzamelronde een succes – op naar de volgende!

Tijdens de inzamelronde van donderdag 23 mei is er bij 20 bedrijven, verspreid over al onze bedrijventerreinen, 3.200 kg restmaterialen ingezameld! Een mooi eerste resultaat met een impact van zo’n 4 ton CO2-eq!

Er zijn twee inzamelmethoden getest, zwaar transport en klein licht transport. Met de opgedane ervaring uit de praktijk werken we aan een sterk circulair collectief dat meer deelnemers en diverse materiaalstromen omvat. Voor en door ondernemers van onze bedrijventerreinen!

Ons restafval bestaat uit vele bruikbare materialen die nu vaak worden verbrand. Dit proces veroorzaakt aanzienlijke CO2-uitstoot en is niet duurzaam. Bovendien is verbranding vaak onnodig. Met onze collectieve inzamelronden zorgen we ervoor dat meer reststromen gescheiden worden ingezameld, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Volgende inzamelronde:  donderdag 4 juli (opruiming voor de zomervakantie)

Heb je ideeën of suggesties over welke materiaalstromen we collectief kunnen inzamelen? Neem contact met ons op! Samen werken we aan circulaire bedrijventerreinen.

 

Geslaagde bijeenkomst ondernemers bedrijventerreinen

Op donderdag 15 mei organiseerde SBH een geslaagde themabijeenkomst over veiligheid met meerdere doelen: elkaar weer eens ontmoeten, luisteren naar een interessant verhaal over georganiseerde criminaliteit en de link tussen onder- en bovenwereld door onze key note speaker Sander Schaepman en de hand schudden van voormalig parkmanager Frits Rutten. Met ruim 80 aanwezigen concludeerden we dat we trots mogen zijn op het georganiseerde bedrijfsleven in Helmond.

Veel dank aan gespreksleider Udo Holtappels en Sprank events (onderdeel van Driessen Groep) voor de geweldige ontvangst, locatie en organisatie.

                        

Meld je aan voor de collectieve inzamelronde reststromen

Stichting Bedrijventerreinen Helmond werkt samen met Helmondse bedrijven en regionale partners aan collectieve oplossingen voor onze restmaterialen. We ontwikkelen een fysieke ruimte voor het opslaan van gescheiden reststromen – vergelijkbaar met de reguliere milieustraat voor inwoners. Met een tijdelijke locatie op het oog, gaan we praktisch aan de slag! Door reststromen collectief te verzamelen en vervoeren, kunnen we inzameling efficiënter organiseren op onze bedrijventerreinen.

In 2024 rijden we 4 keer een ophaalronde. Ter bewustwording en om data te verzamelen voor een uiteindelijk collectief ciruclair concept.

23 mei is de eerste ophaalronde

Aanmelden via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

KlimaatLab voor bedrijven over financiering energietransitie

In mei organiseren de gemeente Eindhoven en Helmond een KlimaatLab voor bedrijven en andere organisaties over de financiering van de energietransitie. Hoe financieren we dit en verduurzaming van onze steden? Een grote vraag, zonder eenvoudig antwoord. Dat het een knelpunt is, weten we. Maar waar loop je precies tegenaan?

Kortom, wat zijn barrières, welke oplossingen hebben we daarvoor al op ons netvlies, en wat ontbreekt nog?

Wanneer? 30 mei, 09.00-11.00 uur
Waar? Microlab, Strijp-S, Eindhoven
Wie? (Grote) organisaties
Bij meer dan 60 aanmeldingen verspreiden we de groep over twee data. Daarover ontvang je uiterlijk twee weken van tevoren een mail. Bij geen mail, dan blijft het één bijeenkomst op 30 mei. 

Wil je erbij zijn? Meld je vast aan via deze link>

Wegafsluiting kruispunt Engelseweg-Kanaaldijk NW-ZW en Heeklaan

In opdracht van gemeente Helmond gaat de firma VGB asfalt werkzaamheden uitvoeren op de kruising Engelseweg / Kanaaldijk NW-ZW en de Heeklaan. 

Afsluiting
Het kruispunt is daarom volledig afgesloten van vrijdag 3 mei na de spits t/m maandagochtend 6 mei 06.00 uur.

Verkeer wordt omgeleid (download omleidingskaart)

Uitnodiging Masterclass 'Eigen regie in mentale vitaliteit bij medewerkers'

Medewerkers die fysiek en mentaal goed in hun vel zitten zijn waardevol voor de organisatie. Gelukkig zien veel organisaties dit belang en besteden zij hier aandacht aan. Toch lukt vaak niet om verandering duurzaam te implementeren en/of vol te houden in de dagelijkse praktijk. Ook blijkt vaak lastig om medewerkers te activeren en motiveren mee te doen met programma’s en activiteiten o.g.v. vitaliteit en gezondheid…

Hoe komt dat?  Waar moet je op letten als je medewerkers wilt stimuleren om zelf de regie te pakken? Aan welke knoppen kun je draaien en wat kun je wél en wat kun je beter níet doen?

Deze vragen  worden beantwoord in deze masterclass die wordt verzorgd door Joris Bal, zakelijk directeur bij The Lab of Life. Hij heeft de afgelopen 8 jaar veel ervaring opgedaan met het implementeren van gedragsverandering met als doel de mentale vitaliteit en inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. Opvallend is dat er een wetmatigheid lijkt te zijn wanneer dit wel lukt en wanneer niet. Deze kennis én meer deelt hij met veel enthousiasme in deze masterclass.

Laat je inspireren en meld je snel aan voor deze masterclass, want ’t aantal beschikbare plaatsen is beperkt !

  • Datum en tijd:    Maandag 3 juni 2024,  15.00 – 17.00 uur
  • Locatie:              Maisdijk 4, Helmond (vestiging Arte Groep)
  • Doelgroep:          Management/directie, beleidsmedewerkers, HR(M) professionals
  • Toegang:             Gratis

of met een mail aan b.vanpoppel@thelaboflife.com o.v.v. ‘Masterclass’

 

Uitnodiging inspiratiesessie ondernemers ‘Mijn medewerker zit niet lekker in z’n vel, wat kan ik doen?’

Speciaal voor de MKB ondernemers organiseert Stichting Bedrijventerreinen Helmond op woensdag 29 mei van 9.00 – 11.00 uur de inspiratiesessie ‘Mijn medewerker zit niet lekker in z’n vel, wat kan ik doen?’

Datum en tijd:       Woensdag 29 mei van 9.00 – 11.00 uur
Locatie:                 Volgt na inschrijving (in Helmond)
Doelgroep:             Ondernemers / leidinggevenden MKB bedrijven Helmond
Deelname:             Gratis
Aanmelden:           Mail naar parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

Onder leiding van Arbeidskundige & Vitaliteitsspecialist Mariëtte van Hooff komen praktische tips voorbij die jou als ondernemer kunnen helpen bij vragen als:

  • Hoe herken ik dat mijn medewerker niet lekker in z’n vel zit?
  • Hoe maak ik mijn zorg op een (bij mijn medewerker) passende manier bespreekbaar?
  • Wat kan ik doen om mijn medewerker te helpen?

Naast leren van de kennis en ervaring van Mariëtte, is er ook ruimte voor het uitwisselen van vragen en ervaringen met collega-ondernemers.

Om de bijeenkomst maximaal interactief te kunnen houden en in verband met de beschikbare ruimte, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je dus zo snel mogelijk aan voor deze bijeenkomst, dan houden we een plek voor je vrij (maximaal 1 deelnemer per organisatie).

Uitnodiging bijeenkomst Mantelzorg & Werk voor Helmondse werkgevers

Netwerk Mantelzorg Helmond organiseert een interressante bijeenkomst voor Helmondse werkgevers op 28 mei.

Wist u dat?

  • Nederland ongeveer 5,5 miljoen mantelzorgers telt?
  • Dat een kwart van deze mantelzorgers hun mantelzorgtaken combineert met een betaalde baan?
  • En dat 19% van de verzuimgevallen mantelzorg gerelateerd is?

Grote kans dus dat uw bedrijf of organisatie ook mantelzorgers kent. Minder dan de helft van de mantelzorgers maakt dit bespreekbaar op de werkvloer en vaak weet een mantelzorger zelf niet eens dat hij mantelzorger is. Maar dat er niet over gepraat wordt betekent natuurlijk niet dat dit probleem niet bestaat. Mantelzorg en werk combineren brengt spanningen en extra belasting met zich mee, ook op de werkvloer. Zorgtaken regelen gebeurt vaak onder werktijd vanwege de ‘kantoortijden’ van loketten. 

Waarom deelnemen?
Bent u benieuwd hoe u op een goede manier om kunt gaan met uw werknemer die mantelzorgtaken verricht? Kunt u daarbij wel wat handvatten gebruiken? Bent u benieuwd naar datgene waar u als werkgever zelf mee aan de slag kunt en hoe u verzuim dat verband houdt met mantelzorg kunt voorkomen (dan wel terugdringen)? Dan nodigen wij u en uw collega’s graag uit voor deze themabijeenkomst.  

Lees hier verder over de bijeenkomst en om aan te melden>>>

Wandelevent 23 april

We hebben een evenement in petto om de lente in te luiden! 🌷 Op 23 april organiseren we namelijk speciaal voor alle medewerkers van bedrijven op Hoogeind-De Weijer een lunchwandeling.

Wat houdt het in? Simpel: om 12.15 uur verzamelen we op de hoek dwarsdijk/sluisdijk voor een verfrissende wandeling van ongeveer 25 minuten via een van de uitgezette LunchOmmetjes. Halverwege zorgen wij voor een welverdiend stukje fruit om het energielevel hoog te houden. 🍏🍌

Waarom zou je meedoen?
Nou, ten eerste is het een fantastische manier om nieuwe gezichten te leren kennen en te netwerken met andere ondernemers en medewerkers. Je weet maar nooit welke samenwerkingen eruit kunnen voortkomen!

Maar dat is nog niet alles! Door mee te doen aan deze lunchwandeling werk je ook nog eens aan je vitaliteit. Dubbele winst dus: zowel sociaal als fysiek!

Als ondernemer heb je een belangrijke rol om je medewerkers te stimuleren om mee te doen. Dus spread the news en moedig ze aan om die frisse lucht op te snuiven en zich bij ons aan te sluiten.

Zien we jullie op 23 april? Zet het alvast in je agenda en let's walk & talk! 🚶‍♀️🚶‍♂️

Graag even doorgeven via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl met hoeveel personen jullie (ongeveer) meelopen!